Goede doelen

Stichting Opkikker

Sinds 2007 is Dirk ambassadeur van Stichting Opkikker. Deze organisatie organiseert speciale Opkikkerdagen voor gezinnen waarvan een van de kinderen langdurig ziek is.

Dirk:

“Jaren geleden vertelde Stichting Opkikker me over de wens van Daan, een heel zieke jongen van 5 jaar. Hij wilde me graag ontmoeten en zien optreden. Ik heb Daan thuis opgezocht en heb samen met hem liedjes gezongen, in het bijzijn van het hele gezin. Een ontroerende gebeurtenis.”

Sindsdien doet Dirk vaker dit soort Verwendag-huiskamerconcertjes. Ook komen er geregeld zieke kinderen met hun hele gezin naar een theatervoorstelling van Dirk. Allemaal georganiseerd door Stichting Opkikker.

Dirk:

“Het is bijzonder om een ziek kind blij te maken met je eigen liedjes. Ik voel me zeer vereerd ambassadeur te zijn van zo’n geweldige en integere organisatie.”

Meer weten over Stichting Opkikker? Ga naar www.opkikker.nl.

Stichting Sam

Dirk heeft in 2007 een cd met Dolfijne Liedjes opgenomen in samenwerking met Stichting Sam. Deze stichting organiseert dolfijntherapie voor gehandicapte kinderen. Door middel van een interactief programma met dolfijnen kunnen deze kinderen zich emotioneel, cognitief, sociaal en fysiek verder ontwikkelen.

Meer weten over Stichting Sam? Ga naar www.stichtingsam.nl.