Wie is Dirk?

Kinderpopster Dirk Scheele maakt vrolijke kinderliedjes voor kinderen vanaf 2 jaar. Hij toert al 25 jaar langs theaters en poppodia in Nederland en België en is dagelijks te zien op Nickelodeon. Dirk heeft inmiddels veel cd’s, dvd’s, tv-series en boeken gemaakt en trekt volle zalen met hits als ‘Ik woon in een huis’, ‘Op de kinderboerderij’ en ‘Lieveheersbeestje’.

Achtergrond
Dirk Scheele begon als muziektherapeut voor kinderen met een beperking. Voor hen schreef hij zijn eerste kinderliedjes. De liedjes sloegen aan, ook buiten zijn werk. Daarom maakte Dirk de overstap naar het theater. Dirk werd al snel populair als kinderpopster. In zijn liedjes gebruikt hij diverse muziekstijlen, waaronder rock & roll, blues, pop, dance, klassiek en wereldmuziek. In een eigen herkenbare stijl sluit hij aan bij het niveau van de kinderen.

Volle zalen
In zijn populaire theatervoorstellingen brengt Dirk de kinderen op speelse wijze liefde voor muziek bij. Hij bespeelt naast de gitaar, zijn favoriete instrument, ook diverse andere instrumenten. Maar hij maakt ook muziek met bestek, sleutelbossen, gereedschap en speelgoed! Elk liedje is een klein theaterstuk en alle kinderen in de zaal mogen volop meedoen. Eén groot kinderfeest! In seizoen 2017-2018 gingen de nieuwe Huis-, tuin- en keukenavonturen (bekend van YouTube) en het popconcert Feest!!! (met liveband) in première. In 2018-2019 zijn deze voorstellingen wederom te zien in de theaters. En in de Sinterklaasperiode staat Pepernotenpret in de theaters; een swingende voorstelling mét Sint en Pieten.

Dirk op tv
Dirk Scheele is dagelijks te zien op Nickelodeon (Nick Jr.) met zijn televisieseries ‘Op stap met Dirk Scheele’ en ‘Huis-, tuin- en keukenavonturen’. Met gastrollen van onder meer Jeroen van der Boom, Kathleen en Hakim. De registratie van zijn theatervoorstelling Dikkie Dik en zijn vriendjes is geregeld te zien op NPO Zapp.

Dirk in de bioscoop
In de zomer van 2018 gaat de eerste bioscoopfilm van Dirk Scheele in première: ‘Op stap met Dirk Scheele‘.

Populair YouTube-kanaal
Het YouTube-kanaal van Dirk Scheele is the place to be voor zijn jonge fans en hun ouders, met 1,5 miljoen views per maand en ruim 30.000 abonnees. Op zijn kanaal staan ruim 100 filmpjes van zijn vrolijke liedjes, tv-programma’s en theatervoorstellingen en er komen regelmatig nieuwe video’s bij. In 2017 is Dirk twee nieuwe YouTube-kanalen begonnen met zijn Engels– en Duitstalige kinderliedjes.