Wie is Dirk?

Kinderpopster Dirk Scheele maakt vrolijke kinderliedjes voor kinderen vanaf 2 jaar. Hij toert al ruim 20 jaar langs theaters en poppodia in Nederland en België en is dagelijks te zien op Nickelodeon. Dirk heeft inmiddels veel cd’s, dvd’s, tv-series en boeken gemaakt en trekt volle zalen met hits als ‘Ik woon in een huis’, ‘Op de kinderboerderij’ en ‘Lieveheersbeestje’.

Achtergrond
Dirk Scheele begon als muziektherapeut voor verstandelijk gehandicapte kinderen. Voor hen schreef hij zijn eerste kinderliedjes. De liedjes sloegen aan, ook buiten zijn werk. Daarom maakte Dirk de overstap naar het theater. Dirk werd al snel populair als kinderpopster. In zijn liedjes gebruikt hij diverse muziekstijlen, waaronder rock & roll, blues, pop, dance, klassiek en wereldmuziek. In een eigen herkenbare stijl sluit hij aan bij het niveau van de kinderen.

Volle zalen
In zijn populaire theatervoorstellingen brengt Dirk de kinderen op speelse wijze liefde voor muziek bij. Hij bespeelt naast de gitaar, zijn favoriete instrument, ook diverse andere instrumenten. Maar hij maakt ook muziek met bestek, sleutelbossen, gereedschap en speelgoed! Elk liedje is een klein theaterstuk en alle kinderen in de zaal mogen volop meedoen. Eén groot kinderfeest! In seizoen 2017-2018 gaan de nieuwe theatervoorstellingen Huis-, tuin en keukenavonturen (bekend van YouTube) en Feest!!! in première.

Dirk op tv
Dirk Scheele is dagelijks te zien op Nickelodeon (Nick Jr.) met zijn televisieserie ‘Op Stap met Dirk Scheele’. Met gastrollen van onder meer Jeroen van der Boom, Kathleen en Hakim. De registratie van zijn theatervoorstelling Dikkie Dik en zijn vriendjes is geregeld te zien op NPO Zapp.

Populair YouTubekanaal
Het YouTubekanaal van Dirk Scheele is the place to be voor zijn jonge fans en hun ouders. Op zijn kanaal staan ruim 100 filmpjes van zijn vrolijke liedjes, tv-programma’s en theatervoorstellingen. Elke woensdag plaatst Dirk een nieuw filmpje op zijn kanaal. In 2017 gaat Dirk internationaal met twee nieuwe YouTubekanalen vol Engels– en Duitstalige liedjes.